Έρευνα: Πόσο μεγάλη επιρροή ασκεί ο Τραμπ μέσω Twitter;

Ενδιαφέροντα στοιχεία.

Τον αντίκτυπο που έχουν στους χρήστες του Twitter οι παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο «μικροσκόπιο» το ερευνητικό κέντρο Pew.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευε τη Δευτέρα, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς χρήστες του Twitter (19%) ακολουθεί τον κ. Τραμπ, ο οποίος μετρά περίπου 62 εκατ. followers στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την έρευνα, οι μισοί από αυτούς τους χρήστες (54%) είναι θετικά διακείμενοι στην πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος και στα αιχμηρά tweets του, τα οποία συχνά προκαλούν αντιδράσεις.

Πάντως, κατά το Pew Research Center η επιρροή του κ. Τραμπ στο Twitter θεωρείται μάλλον περιορισμένη, καθώς μόλις το 22% των Αμερικανών ενηλίκων διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν την πλατφόρμα.

Μάλιστα, κατά τους ερευνητές ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μικρότερη επιρροή στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ακολουθούσε το 26% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ (107 εκατομμύρια).

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Ιουλίου 2019 σε δείγμα 2.388 Αμερικανών ενηλίκων με παρουσία στο Twitter.

Πηγές: AFP, naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ