Στα 99 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Αιγύπτου

Τουλάχιστον 9 εκ. εκτός χώρας.

Περνώντας από το κτίριο της Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας στην κεντρική λεωφόρο Σάλαχ Σάλεμ, στο προάστιο της Ηλιούπολης του Καΐρου, μπορεί ο οποιοσδήποτε περαστικός να δει μία τεράστια ψηφιακή επιγραφή αριθμών, που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τον πληθυσμό της Αιγύπτου.
 
Όπως δείχνει ο αριθμός αυτός, κατά την 21η Ιουλίου στις 4.30 μ.μ., ο πληθυσμός της Αιγύπτου απείχε μόλις 1.676 κατοίκους από τα 99 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι το πολυπληθέστερο αραβικό κράτος γίνεται μέρα με την ημέρα ακόμη πιο αυξημένο πληθυσμιακά.
 
ύμφωνα με την ίδια Αρχή της Αιγύπτου, γίνεται γνωστό ότι η περιφέρεια του Καΐρου καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κατοίκων με 9,8 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από τη γειτονική Γκίζα (που πρακτικά αποτελεί το άλλο μέρος του Καΐρου προς τις Πυραμίδες) με πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων.
 
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το Κάιρο στην ευρύτερη περιφέρειά του ως πρωτεύουσα της Αιγύπτου φτάνει επισήμως τον πληθυσμό των 18,7 εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Ως η περιοχή της Αιγύπτου με το μικρότερο πληθυσμό καταγράφεται το νότιο Σινά με 107.460 κατοίκους.

Στον πληθυσμό αυτό των κατοίκων της Αιγύπτου, θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε τους Αιγυπτίους που ζούνε εκτός της Χώρας του Νείλου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια Αιγυπτίους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου είχε υπολογιστεί σε 98 εκατομμύρια μόλις στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Από τότε μέχρι σήμερα, σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών, ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο κατοίκους!  

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ