Χαμηλές πτήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης.

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία και την Κίνα ενίσχυσαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, επισκιάζοντας την προσωρινή ανακωχή στους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στις 10:10 ώρα Κύπρου ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, με όλους τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Η κυβέρνηση Τραμπ θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών ύψους 10% σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, περιλαμβανομένων φορητών υπολογιστών (λάπτοπ) και κινητών τηλεφώνων, που είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε χθες το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ (USTR), προσφέροντας κάποια ανακούφιση στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Ωστόσο, τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα και η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο αποτέλεσαν υπενθύμιση ότι ο αντίκτυπος από τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ