Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέο υψηλό 6 εβδομάδων οι μετοχές

Ύστερα από τις νέες ενδείξεις ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών και ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 30 Ιουλίου ύστερα από τις νέες ενδείξεις ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Αφού το Πεκίνο αποφάσισε χθες να εξαιρέσει κάποια αμερικανικά προϊόντα από πρόσθετους δασμούς, η Ουάσινγκτον ανταπάντησε ανακοινώνοντας μικρή καθυστέρηση στις προγραμματισμένες αυξήσεις δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισεκ. δολαρίων.

Στις 10:10 ώρα Κύπρου, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%. Ο δείκτης ανήλθε χθες σε υψηλό 6 εβδομάδων εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του οικονομικά επιζήμιου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και προσδοκιών για μέτρα στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η πορεία των αγορών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα καθοριστεί από την έκταση των μέτρων που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, που θα είναι η πρώτη από το 2016, καθώς και την επανεκκίνηση προγράμματος αγορών ομολόγων. Οι αναλυτές, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει τους επενδυτές να μην έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ