Η Βουλγαρία ελκυστικός προορισμός για εύρεση εργασίας

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Βουλγαρία αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας και διαθέτει καλές συνθήκες διαβίωσης, ικανές να προτρέψουν όσους αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, να την επιλέξουν για τόπο κατοικίας.

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε δείγμα 20.259 ατόμων από 182 διαφορετικές εθνικότητες (παγκοσμίως) και, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας, η Βουλγαρία κατατάσσεται στην 11η θέση στη συνολική κατάταξη των 64 χωρών που περιλαμβάνονται στην έρευνα και στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στην αξιολόγηση έξι βασικών δεικτών: Ποιότητα ζωής, ευκολία εγκατάστασης, εργασία στο εξωτερικό, οικογενειακή ζωή, προσωπικά οικονομικά και κόστος διαβίωσης. Οι περισσότεροι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στη Βουλγαρία δήλωσαν ότι θα προέτρεπαν τους συγγενείς και τους φίλους τους να επιλέξουν τη χώρα για τόπο κατοικίας και εργασίας, ότι ένιωσαν πολύ γρήγορα σαν στο σπίτι τους και ότι βρήκαν πολύ εύκολα δουλειά.

Το 87% του συνόλου των ερωτηθέντων αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη Βουλγαρία τόνισε ότι ένας από τους λόγους που επέλεξαν τη χώρα είναι η οικονομική τους κατάσταση. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους και οι μεγαλύτερες ανησυχίες τους σχετικά με τη μετακίνηση ήταν το γλωσσικό εμπόδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ