Επαφές Τζόνσον για το Brexit

Εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του ακόμα και αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομη την απόφασή του για αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Εν αναμονή της σημερινής απόφασης των 11 δικαστών, ο κ. Τζόνσον είπε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η Βουλή θα ήταν ούτως ή άλλως κλειστή κατά τη μεγαλύτερη από την τρέχουσα περίοδο λόγω των κομματικών συνεδρίων.

«Όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί του Brexit, τι χάνουμε; Τέσσερις ή πέντε ημέρες, όταν η Βουλή είχε τρία χρόνια να συζητήσει το θέμα», παρατήρησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τζόνσον είχε χθες συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Βρετανός ηγέτης είπε πως είναι ώρα για «κινητικότητα και ευελιξία» από την ΕΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για το Brexit.

Μέσω Twitter ο κ. Τουσκ είπε ότι δεν βρέθηκε λύση, αλλά ούτε και υπήρξε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μέσα από τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Μακρόν.

Σήμερα ο κ. Τζόνσον, πέρα από τις συναντήσεις με τους προέδρους των ΗΠΑ και του Ιράν, θα συναντηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης με τους ηγέτες Ιρλανδίας και Ολλανδίας για να μιλήσουν για το Brexit.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ