Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η ενίσχυση των εταιριών προϊόντων πολυτελείας οδήγησε σε μικρή άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ωστόσο διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,4%.

Οι γαλλικές μετοχές ενισχύθηκαν από το άλμα σχεδόν κατά 5% των μετοχών της LVMH, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία της Louis Vuitton ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές των ανταγωνιστικών της εταιριών, των Kering –στην οποία ανήκει η Gucci- Burberry, Christian Dior και Moncler σημείωσαν άλμα μεταξύ 1,1% και 4,6%.

Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους 15μηνο εμπορικό πόλεμο που έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός δείκτης DAX που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο εμπόριο σημείωσε πτώση 0,1% καθώς ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο γίνεται εμφανής στα οικονομικά στοιχεία. Η τελευταία έκθεση από τη Γερμανία έδειξε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η βουτιά του μεταποιητικού τομέα οδηγεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ