Σύνοδος Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας υπό την προεδρία του ΥΠΟΙΚ

Υπό την προεδρία του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιείται μεταξύ 16- 17 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας, η οποία λαμβάνει χώρα στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το θέμα της φετινής Συνόδου της Κοινοπολιτείας εστιάζεται στους τρόπους αποφυγής μιας παγκόσμιας κρίσης Δημόσιου Χρέους στο μέλλον, με έμφαση στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίζουν οι πιστωτές και οι χώρες που δανείζονται σε ζητήματα βιώσιμης διαχείρισης και διαφάνειας του Δημόσιου Χρέους, μέσω και της προώθησης νέων τεχνολογικών εργαλείων όπως το blockchain.

Στο πλαίσιο της Συνόδου της Κοινοπολιτείας θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις, κατά τις οποίες θα προεδρεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, συνάντηση των Διοικητών Κεντρικών τραπεζών, της οποία θα προεδρεύσει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου και συνάντηση των Ανώτερων Αξιωματούχων, της οποίας θα προεδρεύσει ο Οικονομικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Κυριάκος Κακουρής.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Συνόδου της Κοινοπολιτείας από την Κυπριακή Δημοκρατία εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας της χώρας μας με τις χώρες της Κοινοπολιτείας, καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ