Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, με τις γερμανικές μετοχές να υποχωρούν κατά 0,4%.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η υποχώρηση των μετοχών της Daimler και τα αναιμικά οικονομικά στοιχεία από την Ασία και την Ευρώπη αντιστάθμισαν την όποια ώθηση προσέφεραν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 10:19 ώρα Κύπρου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, με τις γερμανικές μετοχές να υποχωρούν κατά 0,4%.

Η μετοχή της Daimler σημείωσε πτώση άνω του 3% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα πλήξουν τα κέρδη για το 2020 και το 2021, αναγκάζοντάς την να επιδιώξει περικοπές στο κόστος του προσωπικού άνω του 1 δισεκ. ευρώ έως τα τέλη του 2022.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με τους τρεις προηγούμενους μήνες, παρά τις εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα υποχωρήσει σε ύφεση. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν ήταν τόσο ισχυρά για να διαλύσουν τους φόβους για την ανάπτυξη καθώς η αύξηση της παραγωγής στα κινεζικά εργοστάσια επιβραδύνθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο και η ιαπωνική οικονομία βρέθηκε σχεδόν σε στασιμότητα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της βρετανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας Burberry κατέγραψε άλμα 8,7% καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της το δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ