Αλματώδης ανάπτυξη στις εξαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο

Παρά το "χλιαρό" πρώτο εννεάμηνο του 2019.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στους περισσότερους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, σε μία εξέλιξη που φαίνεται να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις αναλυτών που περίμεναν επιτάχυνση της εν λόγω δραστηριότητας τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, παρά το γεγονός ότι το πρώτο εννεάμηνο ήταν μικρότερη από τα περσινά επίπεδα.

Oι διεθνείς εξαγορές και συγχωνεύσεις τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχουν φθάσει την αξία των 3,05 τρισ. δολαρίων σε 25.754 συμφωνίες, νούμερο ωστόσο κατά 5,6% χαμηλότερο σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και οι εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Κινητήριος δύναμη για νέες συμφωνίες θα μπορούσε να αποτελέσει η προοπτική επίλυσης της εμπορικής διένεξης ανάμεσα στις δύο κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, που διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα παρά τις αντικρουόμενες δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων και την απουσία λεπτομερειών και σαφούς χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ