Φωτιά έχουν πάρει οι πωλήσεις των Airbus A380

Για το 2019.

Του Αντρέα Σεργίου

Φωτιά έχουν πάρει οι πωλήσεις της Airbus για τα Α380 για το 2019. 

Ήδη τα αεροσκάφη που έχει ρίξει η εταιρία στην αγορά έχουν ξεπεράσει τις 200 ενώ αναμένεται να συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό εντός του επόμενου έτους. Επίσης, η Airbus επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών για συνεχής άνοδο στα κέρδη και φαίνεται  ότι το επίπεδο ανταγωνισμού με την Boeing αναμένεται να παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Σύμφωνα με το SpectatorIndex, σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές εταιρείες που δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τα Airbus Α380, στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Emirates με 109 παραγγελίες, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Singapore Airlines με μόλις 24. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Lufthansa (14), η British Airways (12), και η Qantas Airways (12).

Σχετικά με τις εταιρείες που βρίσκονται στην ουρά της λίστας, στην θέση με της λιγότερες παραγγελίες βρίσκεται η China Southern με 5 παραγγελίες, ακολουθούμενη από άλλες 2 ασιατικές εταιρείες, την Thai Airways, και την Asiana Airlines, αμφότερες με 6.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην σχετική λίστα έκαναν δυναμικό μπάσιμο οι ασιατικές εταιρείες αφού από τις 13 (εταιρείες) στο σύνολο, οι 6 προέρχονται από την ασιατική ήπειρο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι από τις περίπου 250 παραγγελίες του Α380, μόνο οι 10 αφορούν παραγγελίες από Γαλλικές εταιρείες  ενώ οι παραγγελίες από ευρωπαϊκές εταιρείες ανέρχονται μόλις στις 36.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ