Αμετάβλητες οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 10:03 ώρα Κύπρου, ύστερα από κέρδη άνω του 1% την Παρασκευή.

Αμετάβλητες ήταν οι ευρωπαϊκές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα νέα στοιχεία από την Κίνα υποδηλώνουν επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Το επενδυτικό κλίμα επλήγη από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές τον Νοέμβριο μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα, σε μια ένδειξη ότι ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ επηρεάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη λεγόμενη «φάση 1» της συμφωνίας που στόχο έχει την αποκλιμάκωση των παρατεταμένης εμπορικής διαμάχης, αλλά δεν είναι σαφές εάν μια τέτοια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον.

Στο μεταξύ, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,1% καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της απειλής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στη σαμπάνια και άλλα γαλλικά προϊόντα σε μια διαμάχη αναφορικά με το γαλλικό φόρο στις εταιρίες του Διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ