Τον Φεβρουάριο η απόφαση για το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία

Σε αυτή την περίπτωση, καλές πιθανότητες έχουν τα εργοστάσια στην Ανατολική   Ευρώπη.

Σε δημοσίευμα του  Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων  (DPA) με τίτλο  «Τον Φεβρουάριο η απόφαση για το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία» αναφέρεται πως η  Volkswagen  θα   χρειαστεί   περισσότερο   χρόνο   για   να   καταλήξει   σε   απόφαση σχετικά με το αμφιλεγόμενο νέο εργοστάσιο στην Τουρκία.

Η τελική αξιολόγηση δεν θα   γίνει   νωρίτερα   από   το   μέσο   του   πρώτου   τριμήνου   του   2020,   σύμφωνα   με σημερινές δηλώσεις από κύκλους του ομίλου.

Ο όμιλος είχε σχεδιάσει να λάβει τη σχετική απόφαση το φθινόπωρο του 2019, αλλά την πάγωσε, εξαιτίας της στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Υπήρξε κριτική για το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου σε μια χώρα που η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δύσκολη.

Εάν   τελικά   δεν   κατασκευαστεί   στη  Manisa,   κοντά   στη   Σμύρνη, σημειώνεται,   η  VW  θέλει   να επεκτείνει ένα ήδη υπάρχον εργοστάσιο και δεν θα ξεκινήσει μια νέα έρευνα από την αρχή.  Σε   αυτή   την   περίπτωση,   καλές   πιθανότητες   έχουν   τα   εργοστάσια   στην Ανατολική   Ευρώπη.

Παρατηρητές   της   βιομηχανίας   αναφέρουν   ότι   συζητήθηκε   η Μπρατισλάβα. Ο όμιλος σχεδιάζει να μετεγκαταστήσει σε διαφορετική τοποθεσία την παραγωγή του Passat και του Skoda Superb. Αρχικά, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έτρεφαν ελπίδες για το ενδεχόμενο ενός νέου εργοστασίου της VW. Κατόπιν της πρώτης αναβολής, η VW ήθελε αρχικά να λάβει απόφαση στην αρχή του 2019.

Πολλές φορές ειπώθηκε ότι η συζήτηση βρισκόταν στο τελικό στάδιο. Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, ο όμιλος ίδρυσε μια τουρκική θυγατρική εταιρεία. Η εταιρεία έχει καταχωρηθεί στο εμπορικό μητρώο και διαθέτει κεφάλαιο 164 εκ. δολάρια.

Αυτό το εργοστάσιο είναι απαραίτητο, καθώς, η  VW  έχει αποφασίσει τη μετάβαση στην   ηλεκτρονική   κινητικότητα   στα   γερμανικά  εργοστάσια. Το  εργοστάσιο στο  Zwickau κατασκευάζεται ήδη και αναμένεται να ακολουθήσουν εργοστάσια στο Emden και το Ανόβερο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ