Χονγκ Κονγκ: Μέτρα $1.3 δισ. για τόνωση της οικονομίας

Σοβαρό πλήγμα δέχτηκε η οικονομία της χώρας αφού είχει πληγεί από τις βίαιες διαδηλώσεις.

Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ υποσχέθηκε σήμερα μέτρα ανακούφισης ύψους 10 δισεκ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,3 δισεκ. δολαρίων) προκειμένου να τονωθεί η οικονομία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οι οποίες έχουν πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Το Χονγκ Κονγκ βυθίστηκε σε ύφεση για πρώτη φορά σε μια δεκαετία το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι κάποιες φορές βίαιες διαδηλώσεις ανάγκασαν επιχειρήσεις να κλείσουν και έδιωξαν τους τουρίστες.

Οι προτεινόμενες νέες δαπάνες ανεβάζουν τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας στην υπό κινεζική κυριαρχία μητρόπολη στα 35 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,5 δισεκ. δολάρια) από το καλοκαίρι, όταν εντάθηκαν οι διαδηλώσεις.

Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως στους ηλικιωμένους, τους ανέργους και τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα, ενώ στο πλαίσιο των παροχών σχεδιάζεται να δοθεί και οικονομική ενίσχυση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των επίσημων αργιών από 12 σε 17 ημέρες, μέτρο που θα συζητηθεί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ