Societe Generale: Επενδύστε σε αμερικανικά ομόλογα και χρυσό

Ποιες μετοχές προκρίνει από την Ευρώπη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα κατά πόσον η διοχέτευση του ομοσπονδιακού χρέους, του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ισολογισμού της Fed θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό (ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει εκδικητικά) και τους φόρους όπως έκαναν κατά την περίοδο 1929-1945, σημειώνει η Société Générale Cross Asset Research σε ανάλυσή της.

Παρατηρεί επίσης την πρόσφατη εξάρθρωση μεταξύ των διακυμάνσεων του πληθωρισμού των ΗΠΑ και των τιμών του πετρελαίου.

Η άποψη της Société Générale για την κατανομή των χαρτοφυλακίων των επενδυτών είναι ξεκάθαρη:

* Διατηρήστε τα ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου και το χρυσό στο χαρτοφυλάκιο σας: Η υπερβάλλουσα στάθμιση που προτείνουμε βάρος στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και το χρυσό και η ελάχιστη στάθμιση σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης (HY – High Yield) έχουν κάνει το ισορροπημένο μας χαρτοφυλάκιο μάλλον ανθεκτικό στην πρόσφατη αναταραχή στην αγορά. Η επόμενη ερώτηση σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19 και ελλείψει ανάκαμψης σε σχήμα L, θα μπορούσε να είναι σε ποιο βαθμό οι επενδυτές θα πρέπει να πωλήσουν τα κρατικά ομόλογα για να αγοράσουν μετοχές και εταιρικά ομόλογα;

*Διαφοροποιηθείτε από το δολάριο ΗΠΑ υπέρ του ιαπωνικού γεν (JPY) και της βρετανικής λίρας (GBP).

*Μείνετε μακριά από τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης και τις αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Προτιμήστε τις ευρωπαϊκές μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα εταιρικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (Investment Grade – IG) αρχίζουν να φαίνονται ελκυστικά.

* Αναμένουμε ότι ο δείκτης S&P 500 θα διαπραγματευτεί σε ένα εύρος από τις 1.800 έως τις 2.600 μονάδες βραχυπρόθεσμα. Η πτώση στα κέρδη ανά μετοχή του 2020 δεν έχει ακόμα ληφθεί υπόψη, όπως και οι αβεβαιότητες που αφορούν τη διάρκεια της απομόνωσης. Διατηρούμε το στόχο του έτους στις 3.500 για την ώρα. Προτιμήστε τις τοπικές κινεζικές μετοχές και τις μετοχές της Κίνας από τη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα, οι αναλυτές εκφράζουν την πεποίθηση ότι η σημερινή κατάσταση μοιάζει περισσότερο με την περίοδο της μεγάλης ύφεσης του 1929-1945 όσον αφορά τα μέτρα που προτείνουν οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Ταυτόχρονα όμως, με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης και βαθιάς ύφεσης, παρατηρούν επίσης ορισμένες ομοιότητες με την πρόσφατη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, με ρευστοποιήσεις σε ομόλογα και μετοχές και κρίση στη ρευστότητα και τις οικονομικές τάσεις.

Τέλος, συμπληρώνουν ότι η παγκοσμιοποίηση, η ελεύθερη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και οι ελεύθερες ανταλλαγές δεν ήταν ποτέ τόσο βαθιά ριζωμένες όσο είναι τώρα στις παγκόσμιες οικονομίες.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ