Η Πορτογαλία αυξάνει κατά €1,2 δισ. τις πιστώσεις προς επιχειρήσεις

Οι εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής αιτηθεί για συνολικό ποσό 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πορτογαλία θα αυξήσει την Τετάρτη στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια πιστώσεως προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, μετά το πακέτο κρατικών ενισχύσεων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα οικονομικά της χώρας.

Οι εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής αιτηθεί για συνολικό ποσό 90 εκατομμυρίων ευρώ από ένα αρχικό ποσό 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε ανακοινώσει η πορτογαλική κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.
 
Η πίστωση αυτή απευθύνεται στον τουριστικό τομέα, στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στις παραδοσιακές βιομηχανίες, όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα είδη ένδυσης και την ξυλεία.
 
Μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής το περασμένο Σάββατο ότι θα προσφέρει ένα πακέτο στήριξης αξίας 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Πορτογαλία, η Κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι θα αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις κατά επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από την Τετάρτη.
 
Τα πρόσθετα κονδύλια προορίζονται για επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Pedro Siza Vieira σε συνέντευξη Τύπου αργά τη Δευτέρα.
 
Είπε ακόμη ότι οι μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών θα προστεθούν επίσης στον κατάλογο των επιλέξιμων τομέων.

Η Επιτροπή έχει επίσης εξαγγείλει πακέτα στήριξης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Πολωνία.
 
Η Πορτογαλία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει 11.730 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 311 θανάτους, αριθμός που είναι σχετικά χαμηλός, ιδίως σε σχέση με τη γειτονική της Ισπανία, η οποία έχει ανακοινώσει σχεδόν 14.000 θανάτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ