Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Έπειτα από διήμερη άνοδο.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από διήμερο ράλι, καθώς ο αριθμός των θανάτων λόγω του κορωνοϊού αυξήθηκε και πάλι στην Ισπανία, ενώ η Γαλλία έγινε η τέταρτη χώρα στην οποία ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 10.000.

Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερ μάρκετ Tesco σημείωσε βουτιά 7% αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει πλήγμα έως 925 εκατ. λίρες (1,1 δισεκ. δολάρια) από το κόστος που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9% στις 10:03 ώρα Κύπρου, ύστερα από ένα ισχυρό ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα εν μέσω ελπίδων για σταθεροποίηση στον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί κατά περίπου 20% αφού υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ετών στις 16 Μαρτίου, χάρη στα επιθετικά μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν σε όλο τον κόσμο, αλλά παραμένει σε επίπεδα κατά 25% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό επίπεδο με το κλίμα να καθορίζεται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,2% καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ξεπέρασε τους 6.100, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,8% αφού έκανε ράλι σημειώνοντας άνοδο άνω του 8% τις δύο προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ