Η ΕΕ δίνει €15 δισ. στην Αφρική και άλλες ευάλωτες χώρες

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη προσπάθεια τους κατά του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση ότι η ΕΕ θα εγγυηθεί 15 δισ. ευρώ στην Αφρική και σε ευάλωτες χώρες έκανε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Αφρική μπορεί να αποκτήσει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα στην Ευρώπη. Χρειάζεται τη βοήθειά μας για να επιβραδύνει τη διάδοση του ιού», προειδοποίησε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, σε πολλές γλώσσες, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Για αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγγυηθεί περισσότερα από 15 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τους εταίρους μας σε όλον τον κόσμο να αγωνιστούν κατά του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Η φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι «περισσότερα χρήματα θα έρθουν από τις εθνικές κυβερνήσεις». Οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για θέματα ανάπτυξης καλούνται να αποφανθούν επί αυτής της πρότασης στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τετάρτη.

Τέλος, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή ότι προετοιμάζεται μια δέσμη οικονομικής βοήθειας για την Αφρική και άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ