Κομισιόν: Έρχονται 1 εκ. νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή μπαταρίας

Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχέδιο που θα δημιουργήσει έως 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον τομέα της παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη, συνολικής αξίας 210 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2022, πρότειναν χθες στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Maroš Šefčovič, και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Andrew McDowell, εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών.

Κατά τη σχετική συνάντηση, ο αντιπρόεδρος Šefčovič ζήτησε να διατηρηθεί η δυναμική της παραγωγής με βάση τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικών οχημάτων, τις αναμενόμενες τάσεις και τις προοπτικές αυτάρκειας της ΕΕ στη βιομηχανία λιθίου.

Επιπλέον η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δεσμεύσει σχεδόν 41 εκατομμύρια Ευρώ, μέσω του προγράμματος Horizon 2020 για τη στήριξη 9 έργων που αποσκοπούν στην επεξεργασία καινοτόμων λύσεων στον κυβερνοασφάλεια και της ιδιωτικής ζωής.

Πέντε από αυτά τα νέα έργα θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις λύσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής στους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Τα άλλα τέσσερα έργα θα εργαστούν για τη βελτίωση κρίσιμων συστημάτων ασφαλείας, όπως οι υποδομές υγειονομικής περίθαλψης και τα συστήματα πολυτροπικών μεταφορών.

Επιπλέον, 21 έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω της διευκόλυνσης "Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF)", του ευρωπαϊκού προγράμματος δικτύων και υποδομών, που καλύπτει επίσης τον ψηφιακό τομέα. Με συνολικό ποσό 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα τελευταία έργα θα ενισχύσουν την ικανότητα της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση απειλών και συμβάντων στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ