Πτώχευση κήρυξε η Hertz σε ΗΠΑ και Καναδά

Βαρύ πλήγμα για τον κολοσσό ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Ο αντίκτυπος του Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς (...) πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ′ αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

Με περσινό τζίρο 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει πριν την πανδημία, αφού πέρυσι οι ζημιές ανήλθαν στα 58 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει πως δεν θα αγόραζε καινούργια αυτοκίνητα φέτος και μάλιστα είχε αρχίσει να πουλά πολλά οχήματα ως μεταχειρισμένα. Τώρα το μέλλον της φαντάζει πιο αβέβαιο από ποτέ.  

Η Hertz δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1918, όταν ο Walter Jacobs, τότε πρωτοπόρος της ενοικίασης αυτοκινήτων, ίδρυσε μια εταιρεία που επέτρεπε στους πελάτες να οδηγούν προσωρινά ένα από τα δώδεκα μοντέλα Ford Motor Co (F.N), σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Με την αίτηση χρεοκοπίας, στην ουσία, η εταιρεία θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της, ενώ παράλληλα θα προσπαθεί να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ