Βελτιώνεται το κλίμα - ανεβαίνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Aνοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών και στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα που ανακοινώθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου και οι ελπίδες για εμβόλιο της COVID-19 ενίσχυσαν το κλίμα ενόψει της ανακοίνωσης των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 10:16 ώρα Κύπρου, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη συνεχή ημέρα. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραφαν άνοδο οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, σημειώνοντας άνοδο μεταξύ 1,5% και 2%.

Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να δείξουν πως η οικονομία δημιούργησε θέσεις εργασίας με ρυθμό-ρεκόρ τον Ιούνιο, αν και η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού απειλεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη.

Aνοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών και στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες λαμβάνουν στήριξη από τις εξελίξεις για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 648,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,13%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,58 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,31%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,04%), της Εθνικής (+2,97%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,12%) και της Ελλάκτωρ (+2,05%).

Αντιθέτως, πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Coca Cola (-1,43%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,37%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+1,80%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (-1,98%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 6 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Κυριακούλης +4,04% και Μοτοδυναμική +3,81%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Παϊρης -8,73% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,16%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ