Ποιές κυρώσεις; Κέρδη αναμένει από τους Ευρωπαίους ο Τσαβούσογλου

Βελτίωση της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Ενώ η συζήτηση για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας δίνει και παίρνει, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών αναμένει πως θα ληφθούν βελτιωτικές αποφάσεις για υφιστάμενες συμφωνίες Ε.Ε. – Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας, δήλωσε πως η Τουρκία αναμένει από την Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις 1 και 2 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα βήματα σε θέματα που περιλαμβάνουν την επικαιροποίηση της μεταναστευτικής συμφωνίας του 2016 και της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, καθώς και για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου (βίζες) ανάμεσα στα δύο μέρη.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία θα «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» αν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει υποστήριξη από την Άγκυρα, όταν ερωτήθηκε στη συνέντευξη αν η Τουρκία θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στους Αζέρους, καθώς συνεχίζονται σήμερα για τέταρτη ημέρα οι μάχες ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ακόμη πως η στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Αρμενία ισοδυναμεί με υποστήριξη της αρμενικής κατοχής στο Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ