Το Κατάρ μποϋκοτάρει γαλλικά προϊόντα

Επιχειρήσεις και επιχειρηματικές οντότητες του Κατάρ προχώρησαν σε υποστήριξη του μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Η εταιρεία αλυσίδας σουπερμάρκετ του Κατάρ Al Meera κατεβάζει τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων αντιδρώντας στην υποστήριξη της Γαλλικής κυβέρνηση προς τον δολοφονηθέντα δάσκαλο ο οποίος είχε προβάλει σκίτσα του Μωάμεθ σε σχολείο.

Η εταιρεία αναφέρει στο Twitter ότι «Εμείς ως μία εθνική εταιρεία, εργαζόμαστε έχοντας ένα όραμα σύμφωνο με την θρησκεία μας και υπηρετώντας την πατρίδα μας, την πίστη μας και τις επιθυμίες των πελατών μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι νεοτέρας, αφαιρούνται όλα τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων. «Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια και την ευαισθησία σας» καταλήγει η εταιρεία Al Meera.

Μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τη δημοσίευση σε γαλλικές  εφημερίδες γελοιογραφιών με τον Προφήτη Μωάμεθ, πολλές επιχειρήσεις και επιχειρηματικές οντότητες του Κατάρ προχώρησαν σε υποστήριξη του μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Το Πανεπιστήμιο του Κατάρ μποϊκοτάρει επίσης τη Γαλλία

Το Πανεπιστήμιο του Κατάρ ανέβαλε επίσης την εκδήλωση της Γαλλικής Εβδομάδας Πολιτισμού.

“Οποιαδήποτε προσβολή ενάντια σε ισλαμικά σύμβολα, πεποιθήσεις και ιερά είναι απολύτως απαράδεκτη. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Κατάρ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση της Γαλλικής Εβδομάδας Πολιτισμού επ αόριστν», ανέφερε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ