Η νέα επένδυση του Μπέκαμ και η πλατεία Ελευθερίας (ΦΩΤΟΣ)

Τι κοινό μπορεί να έχει ο πρώην άσσος των γηπέδων και νυν μεγαλοεπιχειρηματίας, με την «ατελείωτη» πλατεία Ελευθερίας

Ο David Βeckham, ήδη από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο είχε έντονη επιχειρηματική δράση. Η ενασχόλησή του με τις επιχειρήσεις έγινε ακόμη πιο έντονη όταν έληξε η ποδοσφαιρική του καριέρα. Συνδυάζοντας επιχειρήσεις και αγάπη για την μπάλα, ο Μπέκαμ έγινε ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ίντερ Μαϊάμι.

Οι απαραίτητη συχνή παρουσία του λοιπόν στο Μαϊάμι, ήταν η αιτία να προβεί σε ακόμη μια επένδυση, αυτή τη φορά σχετιζόμενη με τα ακίνητα. Επενδύοντας λοιπόν κάτι περισσότερο από 21 εκατομμύρια ευρώ, αγόρασε ένα όροφο-ρετιρέ στο One Thousand Museum, έναν νέο ουρανοξύστη κατοικιών.

Η εξαγορά συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες και έκλεισε επίσημα την εβδομάδα που πέρασε.   «Με την έναρξη του Inter Miami CF [Club Internacional de Fútbol Miami], ο Ντέιβιντ και η ομάδα του ξοδεύουν σημαντικό χρόνο στο Μαϊάμι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπέκαμ. «Το One Thousand Museum είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο και είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μέλος αυτής της κοινότητας».

Η συμφωνία έγινε μέσω της Beckham Brand Limited, της εταιρίας που ανήκει στον πρώην άσο των γηπέδων.   Το ρετιρέ διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και ένα μπάνιο επισκεπτών. Η τιμή πώλησής του ήταν περίπου 21 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αγγλικών εφημερίδων.

Οι παροχές στο πολυτελές κτίριο, που άνοιξε επίσημα τον Αύγουστο του 2019, περιλαμβάνουν ένα ιδιωτικό ελικοδρόμιο στον τελευταίο όροφο, μία αίθουσα φαγητού για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ένα υδάτινο κέντρο με εσωτερική πισίνα, κέντρο ευεξίας και σπα.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη σχεδιάστηκε από το ίδιο γραφείο και την ίδια αρχιτέκτονα που σχεδίασε και την νέα πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για την πολυβραβευμένη και παγκοσμίως γνωστή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ (Zaha Hadid), η οποία πέθανε στις 31 Μαρτίου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ