Εντός εξαμήνου το εμβόλιο της pfizer για παιδιά

Απαντήσεις του CEO της pfizer σε Ευρωβουλευτές για τα εμβόλια

Απαντήσεις για θέματα που αφορούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έδωσαν επικεφαλής των φαρμακευτικών υπηρεσιών σε Ευρωβουλευτές. Σε μια μαραθώνια συνεδρία που έγινε χθες στην Ευρωβουλή, παρουσία και των Ευρωπαίων Επιτρόπων ο CEO της εταιρία Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, απάντησε σε ερωτήσεις του Κύπριου Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά για τα εμβόλια που θα χορηγηθούν σε παιδιά αλλά και για την ανάγκη αύξησης παραγωγής των εμβολίων που ήδη χορηγούνται σε ενήλικες.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Φουρλάς ανέφερε πώς για τα εμβόλια που θα χορηγηθούν σε παιδιά, η απάντηση του CEO της Pfizer ήταν πως εντός του επόμενου εξαμήνου θα είναι έτοιμο. Σημειώνεται πως  μέχρι τώρα οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν προχωρήσει σε παραγωγή εμβολίου, ειδικού για παιδιά. Στην παρούσα φάση, το «παιδικό εμβόλιο» που προορίζεται για παιδιά άνω των 12 ετών, βρίσκεται σε στάδιο ευρείας δοκιμής σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς.

Αναφορικά με την ανάγκη αύξησης της παραγωγής των εμβολίων που ήδη χορηγούνται σε ενήλικες, ο κ. Μπουρλά, ενημέρωσε τον Κύπριο Ευρωβουλευτή πως η εταιρία του, υπολογίζει ότι μέχρι τον αμέσως επόμενο χρόνο θα παράξει περί τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ