Το 2024 αναμένεται να ανακάμψει ο τομέας των καφέ

Ο τομέας της αλυσίδας των καφετερειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεχτεί την "τέλεια καταιγίδα".

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Οι αλυσίδες των καφετεριών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να ανακάμψουν μετά το τέλος της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού που φαίνεται να έχει κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πωλήσεις. 

Τα προσωρινά Lockdown και οι εμπορικές συναλλαγές μόνο μέσω διαδικτύου μείωσαν τις πωλήσεις κατά σχεδόν 40% σε σχέση με πέρυσι για τα καταστήματα αλυσίδων καφέ του Ηνωμένου Βασιλείου, στα οποία κυριαρχούν εταιρείες όπως η Costa Coffee και η Starbucks Corp.

Η βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει στα προ-πανδημικά επίπεδα έως το 2024 , αν και υπάρχει «βαθιά αβεβαιότητα» σχετικά με τις προοπτικές, αναφέρει η  εταιρεία ερευνών Allegra σε μια πρόσφατη έκθεσή της.

Ο τομέας του καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων αλυσίδων επωνυμίας στην Ευρώπη, αντιμετώπισε επίσης αντιξοότητες από την οικονομική πτώση του Brexit, σύμφωνα με την έρευνα.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε την πρώτη μείωση των πωλήσεων και του αριθμού καταστημάτων φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε μια τέλεια καταιγίδα πολλών πραγμάτων που δεν πηγαίνουν σωστά στον τομέα του καφέ και υπάρχει πολύ περισσότερη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι στην Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Allegra, Jeffrey Young.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ