Στον "χορό" των Bitcoin μπαίνει ο κολοσσός PwC

Η PricewaterhouseCoopers (PWC), μια από τις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες στον κόσμο, έχει αποδεχτεί την πρώτη πληρωμή bitcoin για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, η PwC στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με μια σειρά από νεοσύστατες εταιρείες που ασχολούνται με το bitcoin και την ευρύτερη βιομηχανία κρυπτογράφησης, ωθώντας την εταιρεία να αποδεχθεί την πιο γνωστή κρυπτογράφηση στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η PwC επιβεβαίωσε επίσης την δράση της στην παροχή συμβουλών στους πελάτες σχετικά με τα κεφάλαια και τις επενδύσεις κρυπτογράφησης, τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων - μια ριζοσπαστική νέα μορφή συγκέντρωσης χρημάτων που τροφοδοτείται από κρυπτονομίσματα.

«Αυτή η απόφαση συμβάλλει στην απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο αγκαλιάζουμε τη νέα τεχνολογία και ενσωματώνουμε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο πρόεδρος της PwC Asia-Pacific, Raymund Chao.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της PwC ανέφερε: Είναι επίσης μια ένδειξη ότι το bitcoin και άλλα καθιερωμένα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον εξελιχθεί σε ευρύτερα αποδεκτές μορφές διακανονισμού.

Η PwC είναι η δεύτερη λογιστική εταιρεία από τους «Big 4» που δέχεται το bitcoin εν είδει, πληρωμής για τις υπηρεσίες της. Η Ernst & Young (EY) στην Ελβετία έγινε η πρώτη εταιρεία του είδους της που δέχθηκε bitcoin τόσο για ελεγκτικές όσο και για συμβουλευτικές υπηρεσίες από τα τέλη του 2017. Η EY εγκατέστησε επίσης ένα ATM ATM στα γραφεία της στα τέλη του περασμένου έτους, παρέχοντας στους υπαλλήλους του ένα ψηφιακό bitcoin πορτοφόλι εντός της εσωτερικής εφαρμογής του πορτοφολιού EY. Η αποδοχή του bitcoin, δήλωσε η EY στα τέλη του 2016, ήταν απαραίτητη για τη στρατηγική της «ψηφιακοποίησης της EY»

 

 

ΠΗΓΗ: ccn.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ