Τόσα βγάζουν ανά δευτερόλεπτο οι μεγαλύτερες εταιρείες εκτυπωτών

Προκαλεί έκπληξη πόσα χρήματα κερδίζουν ανά δευτερόλεπτο οι μεγαλύτερες εταιρείες εκτυπωτών και μελανιών στον κόσμο.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Η βιομηχανία των εκτυπωτών φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Το κόστος του εκτυπωτή και του μελανιού είναι σε επίπεδα ρεκόρ ενώ πολλές φορές, το μελάνι αντικατάστασης μπορεί να είναι πιο ακριβό από τον ίδιο τον εκτυπωτή.

Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι εταιρείες κερδίζουν χρήματα, ωστόσο προκαλούν έκπληξη το πόσα χρήματα κερδίζουν ανά δευτερόλεπτο αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν στα κέρδη ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου. Από το υλικό του εκτυπωτή έως τα δοχεία μελανιού, υπάρχουν πολλά χρήματα στον τομέα των εκτυπωτών ειδικά επειδή οι καταναλωτές δεν έχουν προσιτές εναλλακτικές λύσεις.

Η ιστοσελίδα PixlParade παραθέτει τους αριθμούς και παραθέτει τα οικονομικά των κορυφαίων εταιρειών εκτυπωτών για να μάθει ποιοι δημοφιλείς κατασκευαστές εκτυπωτών αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα κάθε δευτερόλεπτο.

 1. HP Inc.: $1,862.95 ανά δευτερόλεπτο ($58.7 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 2. Canon: $1,035.96 ανά δευτερόλεπτο ($32.6 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 3. Ricoh: $633.86 ανά δευτερόλεπτο ($19.9 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 4. Kyocera: $491.52 ανά δευτερόλεπτο ($15.5 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 5. Epson: $301.24 ανά δευτερόλεπτο ($9.5 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 6. Xerox: $287. ανά δευτερόλεπτο ($9.0 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 7. Brother Industries: $195.12 ανά δευτερόλεπτο ($6.2 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)
 8. OKI: $139.47 ανά δευτερόλεπτο  ($4.4 δισεκατομμύρια έσοδα ετησίως)

Ποια μεγάλα ονόματα στους εκτυπωτές έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο;

 • HP Inc.: 38%
 • Canon: 20%
 • Epson: 20%
 • Brother: 9%
 • Kyocera: 2%
 • Άλλοι: 11%

 Η HP ηγείται του τομέα, με έσοδα που αγγίζουν τα 1.862,95 δολάρια ανά δευτερόλεπτο. Ενώ η HP έχει δημιουργήσει και άλλα προϊόντα όπως φορητούς υπολογιστές παραμένει γνωστή κυρίως για τους εκτυπωτές και τα μελάνια εκτυπωτών. Ακριβώς πίσω από την HP βρίσκεται η Canon, η οποία κερδίζει 1.035,96 $ ανά δευτερόλεπτο. Αυτές οι δύο εταιρείες εκτυπωτών αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% του μεριδίου αγοράς εκτυπωτών στον κόσμο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η HP βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς βγάζει τα περισσότερα χρήματα ανά δευτερόλεπτο Στη μάχη μεταξύ των πωλήσεων εκτυπωτών Canon έναντι HP, η HP παραμένει στην κορυφή. Άλλες επώνυμες μάρκες εκτυπωτών, όπως η Epson και η Brother, κάνουν μεγαλύτερη τη λίστα, αλλά κρίνοντας από την αντιπροσώπευση τους στην αγορά, είναι σαφές ότι μερικοί μεγάλοι παίκτες κυριαρχούν στον τομέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ