Οι εργαζόμενοι της Deloitte θα μπορούν να εργάζονται από σπίτι "για πάντα"

Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, το προσωπικό της εταιρείας των Big Four δεν θα είναι υποχρεωμένο να εργάζεται από το γραφείο, παρά μόνο κάποιες μέρες της βδομάδας.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το προσωπικό που εργάζεται στο Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει την δυνατότητα να εργάζεται από όπου θέλει, καθώς συνεχίζονται οι χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και η υποχρεωτική εργασία από το σπίτι καταργείται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, το προσωπικό της εταιρείας των Big Four δεν θα είναι υποχρεωμένο να εργάζεται από το γραφείο, παρά μόνο κάποιες μέρες της βδομάδας.

Περίπου 15.000 υπάλληλοι της Deloitte απάντησαν σε μια εσωτερική έρευνα σχετικά με το μέλλον της εργασίας στην εταιρεία, με πάνω από το 80 τοις εκατό των εργαζομένων να δηλώνουν ότι αναμένουν να εργάζονται από ένα γραφείο της Deloitte για δύο ημέρες ή λιγότερες ανά βδομάδα.

Περισσότερο από το 90 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της Deloitte δήλωσε ότι η «επιλογή» και η «ευελιξία» πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης στο μέλλον.

Ο ανώτερος συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της Deloitte στο Σίτι του Λονδίνου, Richard Houston, δήλωσε: «Ο αντίκτυπος της πανδημίας άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής μας, ιδίως στον τρόπο που εργαζόμαστε. Ο τελευταίος χρόνος έδειξε πραγματικά ότι ένας οριζόντιος κανόνας δεν ταιριάζει σε όλους όταν πρόκειται για την εξισορρόπηση της εργασίας και της προσωπικής ζωής.

«Έδειξε επίσης ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους μας να κάνουν τη σωστή επιλογή για το πότε, πώς και πού εργάζονται».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, «Μόλις η κυβέρνηση άρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19 και επανέλθουμε στην πλήρη ικανότητα γραφείου, θα αφήσουμε τους ανθρώπους μας να επιλέξουν πού πρέπει να είναι για να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους, σε ισορροπία με την επαγγελματική ζωή και την προσωπική τους ζωή. "

Η Deloitte είπε ότι όταν οι περιορισμοί αρθούν, τα γραφεία του θα χρησιμοποιούνται κυρίως για ομαδική συνεργασία, εκπαίδευση και συναντήσεις πελατών.

Πολλές εταιρείες του Σίτι του Λονδίνου έχουν ανακοινώσει σχέδια υιοθέτησης υβριδικής εργασιακής δομής μετά την πανδημία, με το προσωπικό να ζητά να περνά λίγο χρόνο στο γραφείο κάθε εβδομάδα.

Οι ανταγωνιστές KPMG και EY δήλωσαν ότι το προσωπικό θα αφιερώνει κατά μέσο όρο δύο ημέρες στο γραφείο κάθε εβδομάδα, ενώ το αντίπαλο PwC εκτιμά ότι το προσωπικό θα βρίσκεται στο γραφείο μεταξύ δύο και τριών ημερών.

Η κυβέρνηση διαβουλεύεται επί του παρόντος για σχέδια που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους εργοδότες να αναγκάσουν το προσωπικό να εισέλθει στο γραφείο, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι απαραίτητο.

Σε άλλο δημοσίευμα της The Mail, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει να εισάγει το αναφαίρετο δικαίωμα στην ευέλικτη εργασία. Αυτό θα κάλυπτε πράγματα όπως εύλογα αιτήματα από τους γονείς να ξεκινήσουν αργά, ώστε να μπορούν αφήσουν τα παιδιά τους στους χώρους φροντίδας.

Σημειώνεται επίσης ότι «στην περίπτωση των εργαζομένων γραφείου ειδικότερα, θα καλύπτεται επίσης η εργασία από το σπίτι - αυτό αποτελεί ένα εργασιακό δικαίωμα, εκτός εάν ο εργοδότης θα μπορούσε να δείξει καλό λόγο για τον οποίο κάποιος δεν πρέπει.»

Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να απορρίπτει τις σχετικές εκθέσεις αφού φαίνεται να εναντιώνεται στην μεγάλης κλίμακας εξ’ αποστάσεως εργασίας πέραν από τα ολικά Lockdowns που επιβάλλονταν κατά την περίοδο της πανδημίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ