Μπένετ: Στο 64% η προστασία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη Δέλτα

Ασθενέστερο απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα από ότι αναμενόταν είναι το συγκεκριμένο εμβόλιο, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ασθενέστερο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα αποδεικνύεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τον νέο Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ.

Σε δηλώσεις του ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε πως το συγκεκριμένο σκεύασμα παρέχει μικρότερη προστασία από ότι εκτιμούσαν αρχικά οι υγεινομικές αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμών χάρη στη διμερή συμφωνία που είχε «κλείσει» με την αμερικανική Pfizer. Η Pfizer συγκέντρωνε και αξιολογούσε όλα τα στοιχεία από το πρόγραμμα και την αντίδραση του εμβολίου της και το Ισραήλ ήταν πρώτο στη λίστα προμηθειών.

Η διαπίστωση αυτή πιθανότατα εξηγεί γιατί το Ισραήλ, όπου ήδη το 61% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, παρουσιάζει ξαφνικά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είχε επιστρέψει προ πολλού στην κανονικότητα. Το 80% των νέων κρουσμάτων παρουσιάζουν τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ» σχολίασε ο κ. Μπένετ, εξηγώντας πως όποιος πίστευε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, διαψεύδεται. Ωστόσο επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια θεωρούνται αρκετά αποτελεσματικά έναντι του ιού και είναι απαραίτητο ο πληθυσμός να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ