Επενδύσεις 2 δις.$ για πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου στην Κουανγκσί Τσουάνγκ

Συνολικά 17 προγράμματα επενδύσεων υπογράφτηκανγια την πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου στην Αυτόνομη Περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ που βρίσκεται στα νότια της Κίνας, με συνολική οικονομική αξία 13,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Οι επενδύσεις καλύπτουν τομείς, όπως, η πληροφορική, η πράσινη ενέργεια, οι καλές τέχνες και ο πολιτισμός, οι σύγχρονες υπηρεσίες, η οικολογική δασολογία, αλλά και η διαχείριση εμπορευμάτων. Οι ίδιες επενδύσεις, θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση οργάνωσης του διασυνοριακού μηχανισμού βιομηχανικής συνεργασίας, αλλά και στην οργάνωση της αλυσίδας εφοδιασμού αγαθών μεταξύ της αναφερόμενης ζώνης ελεύθερου εμπορίου και της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Από τα προγράμματα αυτά, έξι επενδυτικές συμφωνίες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό έχουν συνολική επενδυτική αξία συμβολαίου, 920 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, 37.000 επιχειρήσεις είχαν ιδρυθεί στην πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου στην Κουανγκσί, αριθμός δεκαπλάσιος, σε σύγκριση με τον αριθμό των επιχειρήσεων πριν από την οργάνωση της ζώνης, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ