Μποϋκοτάζ της Ben&Jerry στα "κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη"

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ben&Jerry's και πώς αντιδρά η ισραηλινή κυβέρνηση.

Η αμερικανική εταιρεία παγωτών, Ben & Jerry’s, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως θα σταματήσει τη διάθεση προϊόντων της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη καθώς τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή έρχονται σε έντονη αντίθεση με τις αξίες της εταιρείας.

Η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης

Η είδηση προκάλεσε όπως αναμενόταν, αναστάτωση στην Ισραηλινή κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, να προειδοποιεί από την πλευρά του τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Unilever Plc., της μητρικής εταιρείας της Ben & Jerry’s ότι τα σχέδια της -να βάλει δηλαδή, φρένο στην πώληση προϊόντων της εταιρείας σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης καθώς επίσης και σε εβραϊκές περιοχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ- θα έχουν «σοβαρές επιπτώσεις». 

Ο Μπένετ υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή της εταιρείας παγωτών φανερώνει μια  ξεκάθαρη αντι-ισραηλινή και αντι-εβραϊκή στάση και συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση της χώρας του είναι έτοιμη να λάβει οποιοδήποτε απαραίτητο μέτρο για να αντιμετωπίσει ένα επικείμενο μποϊκοτάζ. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως ο κατασκευαστής παγωτού δήλωσε στον ιστότοπό του τη Δευτέρα πως σκοπεύει να τερματίσει τη συμφωνία αδειοδότησης με τον τρέχοντα Ισραηλινό δικαιοδόχο στο τέλος του επόμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ