Ισχυρές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ανησυχίες από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid αντανακλώνται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ανησυχία την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid 19 την ώρα μάλιστα που κλιμακώνεται η συζήτηση περί μεταβολής του προγράμματος στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρεί κατά 1,7%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,78% στις 7.094 μονάδες, ο DAX σημειώνει απώλειες 1,1% στις 15.668 μονάδες, ενώ στο -1,07% είναι και ο CAC 40 στο Παρίσι και στις 6.653 μονάδες.

Δεδομένου του ότι οι περισσότεροι πρόδρομοι δείκτες στην οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης, με τον πληθωρισμό μάλιστα να βρίσκεται εκτός του στόχου της ΕΚΤ, η εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα στην αυριανή της συνεδρίαση θα μεταβάλει την προσφορά χρήματος, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Ωστόσο, αυτή η συζήτηση έρχεται σε μια εποχή που η μετάλλαξη Δέλτα του Covid 19 εξαπλώνεται ραγδαία, ενισχύοντας τους φόβους για πιθανά νέα μέτρα στην οικονομία για τον περιορισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ