Η BlackRock απαντά στις κατηγορίες του Τζορτζ Σόρος

Απαντά η BlackRock στον Τζορτζ Σόρος και στον ισχυρισμό του ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος οι αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα.

Θερμής υποδοχής έτυχε από τους κινέζους επενδυτές το νέο fund της της BlackRock στην Κίνα, το πρώτο που ανήκει εξ ολοκλήρου σε ξένη εταιρεία. Όπως γράφει το CNN Business, εκτιμάται ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του το εν λόγω επενδυτικό κεφάλαιο έχει προσελκύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο δήλωσε την Τετάρτη ότι το fund – το οποίο έχει συγκεντρώσει 6,68 δισεκατομμύρια γιουάν – δημιουργήθηκε επίσημα αυτήν την εβδομάδα και έχει προσελκύσει περισσότερους από 111.000 επενδυτές. Άρχισε να προσφέρει επενδυτικά προϊόντα σε μεμονωμένους Κινέζους επενδυτές στα τέλη του περασμένου μήνα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο για την επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων στην Κίνα και είμαστε ευγνώμονες για τη συντριπτική υποστήριξη των επενδυτών», δήλωσε η Rachel Lord, πρόεδρος της BlackRock και επικεφαλής της Asia Pacific.

Η ανακοίνωση της BlackRock έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο επενδυτικός κολοσσός από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως μεγάλη «γκάφα» και «τραγικό λάθος». Μάλιστα η δημοσιοποίηση των στοιχείων, αξιολογείται από παράγοντες της αγοράς ως μια έμμεση απάντηση στις κατηγορίες του μεγαλοεπενδυτή

«Το να ρίχνει κάποιος δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα σήμερα είναι ένα τραγικό λάθος», είχε τονίσει ο Σόρος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πιθανό να χάσει χρήματα για τους πελάτες της BlackRock και, το πιο σημαντικό, θα βλάψει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των [Ηνωμένων Πολιτειών] και άλλων δημοκρατιών».

Ο Σόρος πιστεύει ότι η πρωτοβουλία της BlackRock αποτελεί απειλή για τις δημοκρατίες επειδή «τα χρήματα που επενδύονται στην Κίνα θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του καθεστώτος του προέδρου, το οποίο είναι κατασταλτικό στο εσωτερικό και επιθετικό στο εξωτερικό».

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ