«Πουλουστρίνα» $1000 για εμβολιασμό των υπαλλήλων

Η αμερικανική εταιρία με τους 27.000 εργαζόμενους τον Μάιο προσέφερε 200 δολάρια ως μπόνους εμβολιασμού - Τι την οδήγησε στον πενταπλασιασμό του

Στα 1.000 δολάρια αυξάνει το μπόνους εμβολιασμού για τους υπαλλήλους της η Whirlpool σε μια προσπάθεια να τους πείσει να εμβολιαστούν και ενώ τα ποσοστά των κρουσμάτων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η εταιρεία με έδρα το Μπέντον Χάρμπορ στο Μίσιγκαν είχε προσφέρει τον Μάιο μπόνους 200 δολαρίων στους 27.000 εργαζόμενούς της για να εμβολιαστούν. Ωστόσο στην πολιτεία του Μίσιγκαν το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού ανέρχεται μόλις στο 51% και η Whirlpool αποφάσισε να αυξήσει το μπόνους που διαθέτει.

Εκπρόσωπος της Whirlpool επιβεβαίωσε στο Bloomberg την παροχή του κινήτρου των 1.000 δολαρίων.

Η Whirlpool ακολουθεί το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών όπως η Devon Energy και η Bolthouse Farms, οι οποίες παρέχουν ισχυρά χρηματικά κίνητρα. Οι δύο αυτές εταιρείες δίνουν η καθεμία στους εργαζόμενους τους 500 δολάρια για να εμβολιαστούν.

Η Whirlpool όπως και άλλες εταιρείες επέλεξε να πείσει τους εργαζόμενούς της να εμβολιαστούν με την παροχή μπόνους αντί να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο η επιλογή του χρηματικού μπόνους από τις εταιρείες μπορεί να εγκαταλειφθεί καθώς στα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι να ζητήσει από τους εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζόμενους να καταστήσουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

ΠΗΓΗ: Bloomberg / newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ