«Καθαρή» η Διευθύντρια του ΔΝΤ

Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επαναβεβαιώνει πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη του» τη Γενική Διευθύντρια του, την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η οποία παραμένει εν τέλει στη θέση της

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επαναβεβαίωσε πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη» του τη Γενική Διευθύντριά του, την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον· σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας).

Στο κείμενο αναφέρεται πως η κυρία Γκεοργκίεβα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα χρηστής διοίκησης και ακεραιότητας στον θεσμό.

Με χωριστή ανακοίνωσή της, η Γενική Διευθύντρια ευχαρίστησε το ΔΣ του ΔΝΤ για την εμπιστοσύνη του.

Το ΔΣ του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού αποφάσισε η Βουλγάρα οικονομολόγος να παραμείνει στη θέση της παρά τις κατηγορίες για παρατυπίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος της και αφορούσαν την περίοδο που υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο θεσμός θεωρεί πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε δεν τεκμηρίωσαν πως η κυρία Γκεοργκίεβα διαδραμάτισε «ανάρμοστο ρόλο». Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατηγορείται για παρατυπίες η οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εύνοια της Κίνας, την περίοδο που υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το Δ.Σ. του ΔΝΤ εξέτασε τις προηγούμενες μέρες τις κατηγορίες και με τη συνδρομή δικηγορικών οίκων κατέληξε στην υπό αναφορά απόφασή του που σημαίνει παραμονή στο πιδάλιο του ΔΝΤ της κας Γκεοργκίεβα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ