Τρίτη αθέτηση πληρωμών από την Evergrande - Φόβοι για ντόμινο χρεοκοπιών

Κίνδυνος χρεωκοπίας και για τι μικρότερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων

Ο κινεζικός κολοσσός διαχείρισης ακινήτων, China Evergrande Group έχασε τον τρίτο γύρο πληρωμής κουπονιών σε ομολογιούχους μέσα σε τρεις εβδομάδες, εντείνοντας το αρνητικό κλίμα στην αγορά ακινήτων εντείνονατς τον φόβο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ορισμένοι ομολογιούχοι γνωστοποίησαν ότι δεν έλαβαν τις πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν σήμερα, με τον όμιλο να έχει χάσει δύο προθεσμίες πληρωμών και τον Σεπτέμβριο.

Την ώρα που η Evergrande προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, οι επενδυτές πλέον κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες όταν λήξει η περίοδος χάριτος διάρκειας 30 ημερών που έχει δοθεί στην κινεζική εταιρεία.

Στο μεταξύ, ομόλογα συνολικού ύψους 101,2 δισ. δολαρίων που έχουν εκδώσει άλλες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης λήγουν το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv και ήδη η αγορά «βλέπει» περισσότερες χρεοκοπίες, στην περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στο ζήτημα της ρευστότητας.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ