Η Amazon «έστρωσε τον δρόμο» για ισχυρά κέρδη των Bitcoin & Ether

Οι συναλλαγές σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών προσέφερε κάποια ανακούφιση στους ταύρους της αγοράς, οι οποίοι βλέπουν ότι το απότομο ξεπούλημα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο μπορεί να έχει τελειώσει

Κέρδη κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, καθώς τα κέρδη της Amazon ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στις μετοχές τεχνολογίας, τις οποίες τα ψηφιακά νομίσματα παρακολουθούν με μεγάλη ιδιαίτερα προσοχή τελευταίους μήνες.

Το Bitcoin ενισχύθηκε έως και 2,9% στα 38.043 δολάρια, ενώ το Ether σημείωσε ράλι έως και 5,6% στα 2.810 δολάρια. Και τα δύο κρυπτονομίσματα σημείωσαν «άλμα» νωρίς το απόγευμα στις αγορές της Ασίας έπειτα από πλάγιες κινήσεις στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες.

Τα κυριότερα κρυπτονομίσματα έχουν σε μεγάλο βαθμό παγιδευτεί σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο αγώνας τους να ξεφύγουν προέκυψε καθώς οι μετοχές ανάπτυξης και άλλα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία παραπαίουν εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της τάσης περιορισμού της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα, η διαπραγμάτευση σε εύρος τιμών προσέφερε κάποια ανακούφιση στους ταύρους της αγοράς crypto, οι οποίοι τη βλέπουν ως ένδειξη ότι το απότομο ξεπούλημα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο μπορεί να έχει ως επί το πλείστον τελειώσει. Ο δείκτης Nasdaq 100, συγκριτικά, υποχώρησε κατά 4,2% την Πέμπτη λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας του Facebook Meta Platforms Inc.

«Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να παγιώνεται κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του την Πέμπτη. “Το Bitcoin διαμορφώνει μια βάση και λαμβάνοντας υπόψη το ξεπούλημα στις μετοχές τεχνολογίας οι επενδυτές crypto θα πρέπει να αισθάνονται λίγο πιο αισιόδοξοι ότι δεν θα βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα».

 

ΠΗΓΗ: Bloomberg / newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ