Βερολίνο: Καμία περίπτωση νέων διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει πως δεν μπορούν να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αυτό δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Ντέμερ, λέγοντας πως «το σχέδιο συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων. Έτσι, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία».
 
Προηγουμένως, η Καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας για το ίδιο θέμα ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου, τόνισε πως «εργαζόμαστε σκληρά ώστε στην έκτακτη σύνοδο της Κυριακής να υπογραφεί τελικά η συμφωνία για την τελική αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Είμαστε λυπημένοι για το γεγονός αυτό, αλλά και σεβόμαστε τις αποφάσεις των Βρετανών».
 
Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Καγκελάριος Μέρκελ να μην πάρει μέρος την Κυριακή στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ, στην περίπτωση που δεν είναι εξασφαλισμένο το ότι εκεί θα υπάρξει τελική υπογραφή της συμφωνίας.
 
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα, λέγοντας πως πρόκειται για «υποθετικά σενάρια».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ