Πώς η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο

Θα βάλει "φρένο" στις αλλαγές που έρχονται.

Χωρίς φυτά και χωρίς περισσότερο φύτεμα όλοι μας θα βρούμε τον μπελά μας» δηλώνει ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Τομ Ντίξον.

Και το ερευνητικό σχεδιαστικό στούντιο στην εταιρεία design εσωτερικών χώρων και καινοτομιών Tom Dixon, σε συνεργασία με την IKEA, προτείνει το όραμά του για το μέλλον της καλλιέργειας σε αστικό περιβάλλον.

Το μοντέλο «Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο» θα παρουσιαστεί στο RHS Chelsea Flower Show 2019: ένας κήπος σε δύο επίπεδα, ο οποίος είναι μια βιώσιμη και οικονομικά εφικτή λύση για να καλλιεργούν οι άνθρωποι των πόλεων τροφή και θεραπευτικά βότανα. Η βάση της δομής περιλαμβάνει κηπευτικό εργαστήριο όπου τεχνολογία υδροπονικής χρησιμοποιείται για ειδικές καλλιέργειες, ενώ το άνω επίπεδο φιλοξενεί μια βοτανική όαση.

«Η κηπουρική είναι μοναδική, και όσον αφορά την απήχησή της, παγκοσμίως, και όσον αφορά τη δύναμη που έχει να επιφέρει αλλαγές» τονίζει ο Τομ Ντίξον.

«Αν και δεν είμαστε παραδοσιακοί σχεδιαστές κήπων, πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιδείξουμε τρόπους για να μπορεί ο καθένας να κάνει μια μικρή διαφορά και να διαδώσει όχι μόνο την ομορφιά αλλά και τη λειτουργική σημασία της κηπουρικής μέσω και της παραδοσιακής γνώσης και της τελευταίας λέξης της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα» προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ