Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο

Στη δεύτερη θέση για την κατάταξη των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ ισοβαθμούν το Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο του Σικάγο (Booth)

Από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια βρίσκονται σε μία κατάσταση συνεχούς προσαρμογής. Στην αρχή, τα μαθήματα διεξάγονταν αποκλειστικά εξ αποστάσεως, στη συνέχεια, η εκπαίδευση ήταν υβριδική ενώ πλέον, οι φοιτητές επιστρέφουν και πάλι στα πανεπιστήμια. 

Πώς μοιάζει η επιστροφή στην πανεπιστημιούπολη;

«Το ξέσπασμα της Covid-19, σε συνδυασμό με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία, έχει επιταχύνει την ψηφιοποίηση της κοινωνίας, αλλά και των πανεπιστημίων», αναφέρει ο Χαν Χόμπεργκερ, αναπληρωτής πρύτανης του προγράμματος MBA πλήρους απασχόλησης στο Esade της Ισπανίας. (Νο. 10 στην ευρωπαϊκή κατάταξη).

Ομοίως, στο Χάρβαρντ (Νο. 2 στη λίστα με τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ), ο Ντιν Άντονι Γουίλμπον σημειώνει πως «κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν επιτακτική η ανάγκη προσαρμογής σε ένα εικονικό περιβάλλον. Στην μετά covid εποχή, χρήση της τεχνολογίας συνεχίζει να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τις επικοινωνίες, αλλά υπάρχει ανάγκη να είναι πιο στρατηγική στη χρήση της».

Ο Γκρεγκ Χάνιφι, αναπληρωτής κοσμήτορας προγραμμάτων σπουδών και λειτουργιών στη Σχολή Διοίκησης Κέλογκ (No. 4 στις ΗΠΑ), συμφωνεί. «Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε ευέλικτο προγραμματισμό για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και σπουδαστών», υποστηρίζει. «Για παράδειγμα, πλέον, προσφέρουμε βραδινά διαδικτυακά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται», επεξηγεί.

Και φέτος το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία σχολή επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Η σχολή Booth School of Business του Πανεπιστημίου του Σικάγο ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση μαζί με το Χάρβαρντ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κατάταξη των σχολών οικονομικών για το φετινό έτος σύμφωνα, με το Bloomberg.

Η κατάταξη για τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ

1.Στάνφορντ 

2.Σικάγο (Booth School of Business)

3. Χάρβαρντ 

4. Σχολή Διοίκησης Κέλογκ (Kellogg School of Management) 

5. Ντάρτμουθ (Tuck)

Η κατάταξη για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

1. IMD Business School 

2. INSEAD

3. IESE Business School

4. London Business School

5. SDA Bocconi 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ