Βρετανία: Ιστορικό χαμηλό για την ισοτιμία της στρελίνας έναντι του δολαρίου

Το βρετανικό εθνικό νόμισμα έφτασε να σημειώνει απώλειες μέχρι και 4% στις ασιατικές αγορές

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψε στις ασιατικές αγορές η βρετανική λίρα μετά την αναγγελία για μειώσεις στους φόρους και επενδυτικά κίνητρα από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η ισοτιμία έφτασε να σημειώνει απώλειες μέχρι και 4% στο χαμηλό ρεκόρ του 1,0382 δολαρίου.

Οι επικριτές της Τρας υποστηρίζουν ότι αυτά τα οικονομικά μέτρα θα ωφελήσουν δυσανάλογα τους πλουσιότερους και υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα χρέους σε μια περίοδο αυξανόμενων επιτοκίων.

Για «μείζονα πρόκληση» που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Αγγλίας να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει την οικονομία, έκανε λόγο, μιλώντας στο CNBC, ο Nicholas Ferres, επικεφαλής επενδύσεων στη Vantage Point Asset Management.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα τον εξέπληττε εάν η BOE πραγματοποιούσε μέσα στην εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση για μια νέα αύξηση των επιτοκίων.

Η απουσία δέσμευσης στη δημοσιονομική πειθαρχία στη Βρετανία, από κοντά με το ισχυρό δολάριο μαζί με το ισχυρό δολάριο, οδήγησαν στην απότομη αποδυνάμωση της λίρας, δήλωσε ο Saktiandi Supaat, στρατηγικός αναλυτής FX στη Maybank.

Υποχώρηση και για ασιατικά νομίσματα
Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, τα νομίσματα της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας υποχώρησαν έναντι του δολαρίου, ενώ σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η ισοτιμία του δολαρίου Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ