Χουριέτ: Αύξηση 40% στο ενδιαφέρον Ρώσων για αγορά ακινήτων στην Τουρκία

Κατά την προσεχή περίοδο θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις ακινήτων σε Ρώσους

Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα αιτήματα και το ενδιαφέρον Ρώσων για αγορά ακίνητης περιουσίας στην Τουρκία, γράφει η «Χουριέτ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωποι του τομέα ακινήτων, αναφέρουν ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στα αιτήματα Ρώσων πολιτών που επιθυμούν να αγοράσουν περιουσία στην Τουρκία.

Εκπρόσωποι του τομέα δήλωσαν ότι οι Ρώσοι που μεταβαίνουν στην Τουρκία διαμένουν σε ξενοδοχεία σε πρώτο στάδιο και ακολούθως προτιμούν την ενοικίαση σπιτιών, ενώ στην συνέχεια προχωρούν σε αγορά κατοικιών. Εξέφρασαν επίσης την άποψη ότι κατά την προσεχή περίοδο θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις ακινήτων σε Ρώσους, ειδικότερα μετά την μερική επιστράτευση που εξήγγειλε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Χακάν Μπουράκ, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Mars Investment, που δραστηριοποιείται στον τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ πολυτελών κατοικιών, είπε ότι την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από Ρώσους.

«Μετά την μερική επιστράτευση που ανακοινώθηκε στη Ρωσία, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στο ενδιαφέρον των Ρώσων. Πρόσθεσε ότι άρχισε επίσης και προσωρινό μεταναστευτικό κύμα Ρώσων προς την Τουρκία. Ανάμεσα στις προτιμήσεις τους, όπως ανέφερε, είναι πρωτίστως η Αττάλεια και ακολούθως τα παράλια της Μεσογείου και του Αιγαίου.

ΚΥΠΕ 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «Γκιουνές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ