Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Γαλλία συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις παρά την κρίση

Είπε εξάλλου ότι οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία προκαλούν την αμφισβήτηση του καπιταλισμού όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Παρά την κοινωνική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Γαλλία, η kυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν παραμένει δεσμευμένη στη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί περισσότερο ελκυστική στους ξένους επενδυτές, είπε σήμερα ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.
 
Μιλώντας ενώπιον της 7ηςΣυνόδου Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, στο Ντουμπάι, ο κ. Λε Μερ έκανε λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας.
 
Είπε εξάλλου ότι οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία προκαλούν την αμφισβήτηση του καπιταλισμού όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στην αναπόφευκτη άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρώπη, λόγω του αποκλεισμού που νιώθει μερίδα των πολιτών. 
 
«Βρισκόμαστε στο χείλος της αλλαγής. Η επιλογή μας είναι απλή, είτε θα βασιστούμε στους εθνικούς μας πόρους και θα κλείσουμε τα σύνορα, είτε θα καταπολεμήσουμε τις ανισότητες, προς το συμφέρον όλων των εθνών του κόσμου» είπε.
 
Αναφερόμενος εξάλλου στις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας της Ομάδας των Επτά (G7), ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη εισαγωγής ενός αποτελεσματικότερου παγκόσμιου φορολογικού συστήματος, ενώ είπε ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή.
 
Η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιβολής δίκαιης φορολογίας για τις εταιρείες-κολοσσούς του διαδικτύου, ανέφερε, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να πείσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καταβάλουν τον φόρο που αναλογεί σε αυτές.
 
Αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν να μην εγκρίνει την πρόταση συγχώνευσης των εταιρειών Alstomκαι Siemens, λέγοντας ότι Παρίσι και Βερολίνο διαφωνούν. Ο κ. Λε Μερ χαρακτήρισε τέλος ξεπερασμένους τους κανόνες του ανταγωνισμού στην Ένωση, λέγοντας ότι δεν είναι ιδεολογικό θέμα, αλλά ζήτημα αποτελεσματικότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ