«Πεθαίνουν» οι παμπ στη Βρετανία - Περισσότερα από 2 λουκέτα κάθε μέρα

Περίπου το ένα τέταρτο των βρετανικών παμπ έχει κλείσει από το 2000

Περισσότερες από 2 παμπ την ημέρα βάζουν λουκέτο στην Αγγλία και στην Ουαλία, εξαιτίας της αδυναμίας του ανταποκριθούν στην εκτίναξη του κόστους λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της εταιρείας ακινήτων Altus Group, σύμφωνα με τα οποία 383 παμπ κατεδαφίστηκαν ή μετατράπηκαν σε άλλες επιχειρήσεις, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, έναντι 386 σε όλη τη διάρκεια του 2022.

Μετά το κλείσιμο, ο συνολικός αριθμός των παμπ στην Αγγλία και στην Ουαλία ήταν 39.404 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023. Η Ουαλία ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο: 52 παμπ έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Επίσης, σημαντικά επηρεάστηκε το Λονδίνο, όπου έκλεισαν 46.

Οι παμπ περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από την περίοδο της πανδημίας, και μετά με τις ελλείψεις προσωπικού, την αύξηση του κόστους και την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών.

Περίπου το ένα τέταρτο των βρετανικών παμπ έχει κλείσει από το 2000, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association.

«Με το ενεργειακό κόστος να αυξάνεται κατά 80% από έτος σε έτος σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, υψηλού πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι παμπ είναι μια μέση αύξηση των επιχειρηματικών επιτοκίων κατά 12.385 λίρες τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Alex Probyn, της Αltus.

Στον εαρινό προϋπολογισμό, ο υπουργός Τζέρεμι Χαντ χορήγησε στις παμπ ελάφρυνση του φόρου αλκοόλ που χρεώνεται στη βαρελίσια μπύρα. Ορισμένες παμπ επιδιώκουν επίσης να αυξήσουν τα έσοδά τους αυξάνοντας τις τιμές κατά τις ώρες αιχμής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Stonegate Group, η μεγαλύτερη επιχείρηση παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει «δυναμική τιμολόγηση».

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ελον Μασκ θέλει να κάνει συνδρομητική την πλατφόρμα X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ