Ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν στο σπίτι Μενέντεζ φέρεται να συνδέονται με ληστεία

Όπως ανακοίνωσε το FBI μετά από έρευνα

Τέσσερις ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν έπειτα από έρευνα του FBI στο σπίτι του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ φέρονται να συνδέονται με μια ληστεία του 2013 στο σπίτι επιχειρηματία στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Ο επιχειρηματίας, Φρεντ Ντάιμπες, ανέφερε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας το 2013 και ζήτησε να ανακτήσει τις ράβδους χρυσού που του έκλεψαν. Ο Ντάιμπες δήλωσε ότι είχαν κλαπεί από το σπίτι του 500.000 δολάρια σε μετρητά και 22 ράβδοι χρυσού. Τότε, η Αστυνομία είχε συλλάβει τέσσερα άτομα, αναφέρει το δίκτυο NBC. Για να πάρει πίσω την περιουσία του, ο Ντάιμπες υπέγραψε “έντυπα αποδέσμευσης περιουσίας” που πιστοποιούσαν ότι οι ράβδοι χρυσού του ανήκαν.

“Κάθε ράβδος χρυσού έχει τον δικό της αύξοντα αριθμό”, είχε δηλώσει ο Ντάιμπες στους ανακριτές. Η Αστυνομία ανακάλυψε τα κλεμμένα τιμαλφή και τα επέστρεψε στον Ντάιμπες.

Μια δεκαετία αργότερα, ανέφερε το FBI, βρέθηκαν τέσσερις ράβδοι χρυσού με μοναδικούς σειριακούς αριθμούς στο Κλίφτον του Νιου Τζέρσεϊ, το σπίτι του Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος: Έρχονται εμβληματικές δράσεις εντός του 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ