Συνεχίζει την επέλασή του το bitcoin - Έσπασε και το φράγμα των $71.000

Νέο ιστορικό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε έως τα 71.600 δολάρια

Ακάθεκτο συνεχίζει το ράλι του το bitcoin, καταγράφοντας τη Δευτέρα νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς η φρενίτιδα των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα δεν δείχνει σημάδια εξασθένισης.

Έτσι, τη Δευτέρα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη επανήλθε πάνω από τα 70.000 δολάρια, φράγμα που έσπασε για πρώτη φορά την Παρασκευή πριν υποχωρήσει στη συνέχεια στη ζώνη των 67.000 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το bitcoin έσπασε και το φράγμα των 71.000 δολαρίων, σκαρφαλώνοντας έως τα 71.600 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

Το πρόσφατο ράλι του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος αντλεί σημαντική ώθηση από την πληθώρα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν απευθείας σε bitcoin (spot bitcoin ETFs), ενώ πρόσθετη ώθηση παρέχουν και οι ελπίδες ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει σύντομα τη μείωση των επιτοκίων της.

Το ράλι του bitcoin συμπαρασύρει υψηλότερα και άλλα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να ενισχύεται σήμερα κατά 1,19% και να βρίσκεται μια ανάσα από τα 4.000 δολάρια, στα 3.995,21 δολάρια, και το Binance Coin να σημειώνει άλμα άνω του 6% στα 530,39 δολάρια.

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε επίσης: Αγορές: Οι προβλέψεις των αναλυτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ