Λιγότερο αισιόδοξοι οι Γερμανοί καταναλωτές

Υποχωρεί η αισιοδοξία των Γερμανών καταναλωτών.

Λιγότερο αισιόδοξοι για τον Απρίλιο, παρά τις ανανεωμένες προοπτικές για την ανάπτυξη και την δυναμική αγορά εργασίας, είναι οι Γερμανοί καταναλωτές.  

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της εταιρείας GfK, το μηνιαίο βαρόμετρο ανήλθε στις 10,4 μονάδες για τον Απρίλιο, από 10,7 τον τρέχοντα μήνα.
 
Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, κατέδειξε ότι μετά από μια πολύ καλή έναρξη του έτους, άρχισε να καταγράφεται μια ελαφρά υποχώρηση στην αισιοδοξία των Γερμανών καταναλωτών.
 
Το χάσμα «μειώθηκε για άλλη μια φορά» μεταξύ των αυξανόμενων προσδοκιών των καταναλωτών για τις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και τη μείωση των συνθηκών που σχετίζονται με τις αποδοχές, σε σχέση με τις υψηλές επιδόσεις στην αγορά εργασίας, σημειώνει η GfK.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας της αγοράς που εδρεύει στη Νυρεμβέργη, Ifo, ο δείκτης οικονομικών προοπτικών ανήλθε για τον Απρίλιο στις 11,2 μονάδες, επτά μονάδες υψηλότερα από τον Μάρτιο, θέτοντας τέρμα στην πτώση που παρουσίασε τους πέντε προηγούμενους μήνες.

Επιπλέον, το ηθικό των Γερμανών επιχειρηματιών σημείωσε επίσης άνοδο τον Μάρτιο μετά τις υποχωρήσεις επί έξι συνεχείς μήνες, σύμφωνα με το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo, με έδρα το Μόναχο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ