Η ανησυχία για την πορεία των επιτοκίων «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές

Οι προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων επιβαρύνουν το κλίμα

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Παρασκευή 24/5, αντικατοπτρίζοντας την παγκόσμια τάση, καθώς οι προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων επιβάρυναν το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,81% στις 517,31 μονάδες και ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,73%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,71%, ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,66% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,50%.

Στην περιφέρεια, ο Ισπανικός IBEX-35 και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφουν πτώση 0,995 και 0,97% αντίστοιχα.

Ο Dow Jones είχε τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από έναν χρόνο την Πέμπτη, αφού τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσαν το αφήγημα “υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα” στις ΗΠΑ.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, η πορεία της ίδιας της Τράπεζας της Αγγλίας τέθηκε ακόμη περισσότερο υπό αμφισβήτηση αυτή την εβδομάδα από τα θερμότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και τη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

«Κοκκίνισε» το ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, με το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία να ηγούνται των απωλειών καθώς το επενδυτικό κοινό προσπαθεί να αξιολογήσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Πτώση 600 μονάδων για τον Dow – Η χειρότερη συνεδρίαση του έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ