Τραμπ: Νέα «επίθεση φιλίας» στα κρυπτονομίσματα – Θα μιλήσει σε συνέδριο του Bitcoin

Ο Τραμπ έχει τοποθετηθεί υπέρ της κρυπτογράφησης για να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους, ενώ και η εκστρατεία του δέχεται επίσης δωρεές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Σε συνέδριο του Bitcoin θα μιλήσει εντός του Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, μια ομιλία που δείχνει τη στροφή του προς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 27 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί, ανέφερε ο διοργανωτής BTC Media LLC σε δήλωσή του αργά την Τετάρτη.

Ο Μπράντον Γκριν, επικεφαλής του προσωπικού και επικεφαλής των εκδηλώσεων της BTC Media, δεν σχολίασε το περιεχόμενο της ομιλίας Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος έχει αναδείξει όλο και περισσότερο το Bitcoin στην προεκλογική του εκστρατεία. Συναντήθηκε με ορισμένα στελέχη του ψηφιακού asset τον περασμένο μήνα και σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Truth Social δήλωσε ότι το Bitcoin μπορεί να είναι «η τελευταία γραμμή άμυνάς μας ενάντια σε ένα CBDC», αναφερόμενος σε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας. Πρόσθεσε ότι θέλει όλα τα εναπομείναντα Bitcoin να είναι «MADE IN THE USA!!!», όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο τομέας της κρυπτογράφησης προσπαθεί να ενισχύσει τους υποψηφίους που θεωρούνται ευνοϊκοί για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ άλλων μέσω μεγάλων δωρεών στην επιτροπή πολιτικής δράσης Fairshake. Ο κλάδος έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα στις εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ έχει τοποθετηθεί υπέρ της κρυπτογράφησης για να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους, ενώ και η εκστρατεία του δέχεται επίσης δωρεές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα δήλωσε νωρίτερα ότι ο Τραμπ έχει συζητήσει την πολιτική κρυπτογράφησης με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Το Bitcoin αυξήθηκε περίπου 1% στα 57.760 δολάρια στις 6:30 π.μ. της Πέμπτης 11/7 στο Λονδίνο. Το αρχικό και μεγαλύτερο κουπόνι έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 74.000 δολαρίων τον Μάρτιο, υποβοηθούμενο από τη ζήτηση για spot-Bitcoin exchange-traded funds, προτού υποχωρήσει.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: 1 στους 10 εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας έχει τάσεις αυτοκτονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ